history
Използван като материал за украшения още от праисторически времена, кехлибарът, на руски “янтар”, а на английски Amber, е вкаменена смола от иглолистни дървета. Тази смола с течение на времето се е втвърдила и е образувала древен органичен скъпоценен камък. Камъкът трябва да бъде поне на 1 милион години, за да бъде класифициран като кехлибар, като възрастта му може да достигне до 120 милиона години. Образуван е през терциера главно по бреговете на Балтийско море.
Meditation health-icon
Още от древността се е смятало, че кехлибарът има мистични енергийни и лечебни свойства. От съставка в елексири на безсмъртието, до лек за почти всичко в народната медицина, той винаги е будил удивлението на хората не само с качествата си на полускъпоценен камък, но и с влиянието си върху човешкото тяло. В съвременната официална медицина, кехлибарът се използва като суровина за производството на янтарна киселина, която е един чудесен биостимулант. Освен това, янтарната киселина има антитоксидантни, противовъзпалителни и анти-стрес свойства.
layer

Патентован иновативен метод и производство

Чрез специална, патентована от нас иновативна технология, ние успяхме да интегрираме полускъпоценния камък в Amber, запазвайки неговите благотворни качества. Във всеки матрак се съдържа 100% чист Балтийски кехлибар на прах. Изключително ценният лечебен камък има доказан ефект върху спокойния сън и възстановяването на тялото, намаляването на стреса и отпускането на мускулите. Специалната изработка пренася лечебните свойства на кехлибара в спалнята Ви. Производството е единствено по рода си в света и се случва само в България.