Често задавани въпроси

ОБЩИ ВЪПРОСИ

Има ли научни доказателства за автентичността и състава на нашата AmbraFoam пяна?

Да. През 2020 проведохме обширни лабораторни физико-химични тестове в съдружие с научни организации, чиято цел беше изследването на изобретението и доказването на неговото действие. Заключенията от изпитанията констатират, че чрез специалната и патентована иновативна технология, интегрирането на полускъпоценния камък запазва благотворните си качества и в крайния продукт. При всеки производствен процес се преминава през различни етапи. За нас беше интересно остава ли кехлибарът като структура и състав цял при крайния продукт, респективно свойствата му запазват ли се. Лабораторни тестове, микроскопски изследвания и замервания извършени от БАН, Лаборатория по приложна физика ; Медицински Университет - Пловдив и Пловдивски Университет, катедра Физика, показаха недвусмислено наличието на кехлибарени частици в пяната с напълно запазена структура и антистатична проява

Има ли историческите данни и доказателства за произхода и действието на кехлибара върху живите организми?

Балтийски кехлибар е общото наименование на вкаменилите се изкопаеми смоли, образувани преди около 50 милиона години от кората на праисторически и вече изчезнал вид хвойнови дървета (Пинус Сункцифера), растяли около региона на Балтийско море. По това врема климатът станал значително по-топъл и по-влажен, което благоприятствало богатата растителност и довело до изобилие от течаща смола. Смолата се окислявала от въздуха, покривала се с дебела тъмнокафява кора и в това състояние се натрупвала в почвата. Реките и потоците постепенно измивали втвърдените буци смола от земята и ги отвеждали в устието на голяма река, която се вливала в древно море в района на съвременния полуостров Калининград. Така се формирало най-голямото в света находище на кехлибар - ПАЛМНИКЕН. Преди приблизително два милиона години, огромен ледник изместил земните слоеве към дъното на Карпатските планини, което довело до образуването на вторични кехлибарени отлагания. Понастоящем кехлибарът се намира на цялата обширна площ, която преди е била покрита от ледника.
Кехлибарът е високомолекулно органично съединение, съдържащо въглерод, водород и кислород. Висококачественият кехлибар - сукцинитът обикновено се идентифицира с широкопознатия кехлибар.
В Древен Египет, кехлибарът е бил оценян заради спосбността да съхранява органичната материя за дълго време, която е била използвана в изестната египетска технология за мумифициране. В Древна Гърция кехлибарът е бил оценян заради експериментално потвърдените лечебни и защитни свойства. Кехлибар е бил позван за лечение на почти всички заболявания. В Древния Изток кехлибарът е бил ползван за лечебни свойства при широк спектър от болести, а кехлибареният тамян - за способността да укрепва духа на човек, да дава сила и смелост.

Какво прави полу-скъпоценният камък толкова ценен?

Това е янтарната киселина в неговия състав. Мощен антиоксидант, който помага в борбата с токсичните свободни радикали и смущения на сърдечния ритъм. Доказано е ,че янтарната киселина стимулира имунната система, повишава концентрацията и намалява стреса. Балтийският кехлибар съдържа 3-8% янтарна киселина, която се използва и като лекарствено вещество в съвременната медицина.

С какво кехлибарът е уникален за човешкия организъм ?

Много научни изследвания, извършени във времето доказват, че янтарната киселина има положеително влияние върху човешкия организъм - укрепва организма и подобрява имунитета. Робърт Кох, носител на Нобеловата награда от 1886 г., доказва, че не съществува риск от натрупване на янтарна киселина в човешкия организъм, дори и след въвеждане на значителни количества в тялото. За хора на възраст, янтарната киселина е необходима за възстановяване на енергийния баланс на клетъчно ниво, което помага на пациента да си възвърне младостта и енергията. Кехлибарът доказано помага на човешкия организъм, като елеминира болката и възстановява болни органи. Тези факти са доказани от изследване на д-р Николай Мошков, проведено в Калининград.

Какви са ползите от употребата на продукти за сън с кехлибар?

В днешния свят сме заобиколени сме от всички видове електрически уреди: радиостанции, телевизори, микровълнови печки, сушилни машини, самобръсначки, компютри и мобилни телефони, които оказват негативно влияние върху нашия организъм, като го зареждат с положителни йони. Наличието на положителни йони може да причини главоболие, мигрена, да повлияе негативно на настроението, да се натрупат в организма токсичност и много по-сложни заболявания. Тъй като кехлибарът е естествено зареден с отрицателни йони, които отдава, той спомага за възстановяването на умствения баланс и за намаляване на стреса и безсънието.
Матраците с кехлибар притежават отрицателен заряд и допринасят за балансирането на организма на спящите съответно по- спокоен и пълноценен сън.

Какво е Амбър?

Амбър е българска стартираща компания, която разработва единствения по рода си двулицев матрак с добавен кехлибар в прошивката. Технологията е със запазен български патент, а матракът се произвежда изцяло в страната ни - от пружинките до мемори пяната.

Какво означава 100 нощи пробен период?

В Амбър сме убедени, че полягването върху десетки матраци в шоуруума не води до правилен избор на продукт. Нашето проучване показва, че са ни необходими поне 3 седмици сън върху даден матрак, за да разберем дали е подходящ или не за нас. Затова ние решихме да предоставим 100 нощи реален пробен период.

Какво се случва, ако не ми хареса продуктът за тези 100 нощи?

Свържете се с нас като се обадите на посочения в уебсайта национален номер или като ни изпратите email. Пробният период, както и гаранцията, важат при предоставяне на касовия бон и гаранционната карта на матрака. Ние ще Ви върнем 100% от сумата, която сте заплатили.

Къде може да се пробват продуктите ни?

Колкото и нелогично да звучи - магазинът не е правилното място да изпробваш един матрак. След като се сблъскахме с реалността на матрачната индустрия и установихме, че шоуруумите оскъпяват продуктите с над 70%, заради разходите за наем, ток, комисионни и заплати, а не добавят никаква стойност. Даже точно обратното, продавачите се опитват да продадат не най-подходящия продукт за Вас, а този, от който ще спечелят най-много. Затова решихме да предлагаме Амбър единствено онлайн - така нашият продукт е със 70% по-евтин, ако трябва да бъде купен от шоуруум, и предлагаме 100 нощи пробен период, в който може да изпробвате матрака в комфорта на своя дом, а ако не сте доволни - ние ще Ви върнем цялата сума.

Къде се произвежда Амбър?

Всеки един продукт Амбър се произвежда в гр. Пловдив, както и всеки компонент - от пружинките до мемори пяната.

Как мога да върна продукт на Амбър?

100-те нощи пробен период, както и гаранцията важат при представяне на касов бон и гаранционна карта. Свържете се с нас чрез позвъняване на националния телефонен номер или чрез email, за да уговорим детайлите по връщане на продукт и възстановяване на сумата по покупката.

Как мога да платя по банков път?

С банков превод по нашата сметка. Банка: Сосиете Женерал Експресбанк IBAN: BG09TTBB94001527622281 BIC: TTBBBG22 Титуляр: Амбър Технолоджи АД КОЛКО СТРУВА ДОСТАВКАТА? Всички Амбър продукти са с безплатна доставка до адрес, независимо от вида и стойността.

МАТРАК

Какво е двулицев матрак?

Двулицев е всеки матрак, който позволява да се спи и от двете страни. Амбър има по-мека част, благодарение на мемори пяната с висока плътност и по-твърда, която се дължи на профилираната 7-зонална HR пяна.

Какво означава прошивка?

Прошивка се нарича платът, който “облича” матракът. При Амбър той е високотехнологичен и дишащ, а в сърцевината си има добавен кехлибар.

Защо има кехлибар в матрака?

Когато създавахме Амбър искахме да двъхнем живот в продукта си. Естественият балтийски кехлибар, който влагаме в Амбър, има благотворни ползи върху тялото като отпуска мускулатурата и спомага за по-доброто възстановяване и наспиване.

С какво матракът Амбър е по-различен от останалите матраци?

Няколко са основните разлики между Амбър и останалите продукти на пазара. На първо място ние предоставяме реални 100 нощи пробен период; създадохме не просто матрак, а хибридна система за сън, която позволява на Амбър да “диша”; скъсихме дистанцията между производител и клиент като премахнахме излишните разходи за шоурум, търговски и прекупвач.

Ако разопаковам матрака валидна ли е гаранцията му?

Да, валидна е.

Какво е хибридна система за сън?

В Амбър комбинирахме най-добрите качества на матраци с пяна и на тези с Multi-Pocket пружини. По този начин гарантираме, че Амбър е едновременно комфортен, с дълъг живот, проветрив и ортопедичен.

Какво е Multi-Pocket пружина?

Произведените в България пружини са опаковани в нетъкан текстил, всяка изолирана от останалите, за да създадем идеална поддръжка на тялото и анатомичните му извивки. Сякаш хиляди ръце носят тялото ни. Пружините не скърцат и помагат за проветрението на матрака. В 1кв.м. се съдържат над 500 пружини;Колко е висок матракът? Височината е 23см (+/-1см).

Колко е твърд матракът?

Амбър е двулицев матрак, т.е. позволява да се спи и от двете му страни. Създадохме го с две степени на твърдост - по-мека част, благодарение на мемори пяната с висока плътност и по-твърда, която се дължи на профилираната 7-зонална HR пяна.

Матракът подходящ ли е за бебета и деца и предлагате ли детски размер?

Амбър е подходящ за всяка възраст и може да бъде изработен във всякакъв размер, включително бебешки и детски.

Каква основа препоръчвате за Амбър?

Препоръчваме използването на ламелна подматрачна рамка.

За кого е подходящ матракът?

Амбър е подходящ за всеки човек от най-ранна възраст. Благодарение на ортопедичната си система за сън, матракът ни е подходящ и за хора, които се събуждат с болки в кръста, раменете или врата, както и за хора, страдащи от заболявания на опорно-двигателната система.

За кого НЕ е подходящ матракът?

Към момента няма открити противопоказания.

До какви килограми натиск е предвиден матракът?

Мултипокет спринг ядрото позволява матракът да понесе постоянен голям натиск без да се амортизира.

ТОП МАТРАК

Какво е топ матрак?

топ матракът има за цел да подобри качеството на сън, когато не искате да замените стария си матрак. Ако се събуждате схванати, топ матракът може да подобри ортопедичните функции на Вашия матрак.

Колко е висок топ матракът?

топ матракът Амбър е с височина 7см (+-1 см).

Къде е твърд топ матракът?

топ матракът Амбър е единственият по рода си двулицев топ матрак - едната му страна е по-твърда, а другата по-мека.

Мога ли да спя единствено върху топ матракът?

Да, единственото, което трябва да направите е да го поставите на земята или върху твърда основа, например европалета.

ВЪЗГЛАВНИЦА

Колко е висока възглавницата Amber?

Възглавницата е висока 12см (+-1см).

Колко е твърда възглавницата Amber?

Възглавницата Amber е със средна твърдост.

За кого е подходяща възглавницата?

Възглавницата е подходяща за всеки, включително бебета и малки деца.

Има ли кехлибар?

Да, мемори пяната, съдържаща се в Amber, съдържа кехлибар.