Amber блог
Amber комбинира 25-годишен опит в индустрията с най-модерните производствени практики и материали и ти дава матрак, който поддържа най-добрата стойка на тялото по време на сън.

В която и поза да спим, важна е добрата поддръжка

Коя е любимата ви поза за сън? Със сигурност отговорите ще са разнообразни – на една страна, по гръб, по корем или нещо друго, например фетална поза. А мек или твърд матрак предпочитате? И тук ще получим най-различни отговори – мек, среден, твърд. Истината обаче не винаги е такава, каквато си мислим.

Всъщност по време на сън ние често се въртим без да си даваме сметка. Но в която и поза да спим, от съществено значение е нашият гръб и шия да бъдат правилно поддържани от матрака и възглавницата. Представите на хората за меко и твърдо са субективни, докато техните тела имат нужда от едно и също – спокойна почивка в неутрална позиция.

Различните пози за сън – предимства и недостатъци

Спането по гръб може да ви спести болки във врата и гърба, защото главата, шията и гръбнакът биват поддържани в неутрално положение. Така вие не подлагате гърба си на никакви допълнителни извивки по време на сън. Освен това тази поза ще ви помогне в борбата с киселинния рефлукс, тъй като главата е повдигната, стомахът е под нивото на хранопровода и храната или киселините няма как да се качат. Спейки по гръб ще предотвратите и появата на бръчки, защото нищо не оказва натиск върху лицето. Още една полза за дамите е, че така ще поддържате гърдите си в отлично състояние.

Сънят на една страна е най-предпочитаната поза за спане. Тази поза ще ви помогне ако имате проблеми с хъркането. Страничният сън е препоръчителен по време на бременност, защото е идеален за доброто кръвообращение. Страната, на която спите, също може да играе роля за здравето. Сънят на дясната страна може да влоши киселините. Въпреки това, сънят на лявата страна може да прилага напрежение върху вътрешните органи, като черния дроб, белите дробове и стомаха, но същевременно и да намали киселинния рефлукс.

Спането по корем затруднява поддържането на неутрална позиция на гръбнака и затова не е особено препоръчително. Освен това тази поза поставя ставите и мускулите под натиск, което може да раздразни нервите и да доведе до болка и изтръпване. Когато спите по корем, вратът ви е извит на една страна и ако останете така прекалено дълго, има опасност да си причините болка. Ако имате проблеми с хъркането обаче, тази позиция може да ви помогне, тъй като така поддържате горните дихателни пътища по-отворени.

Предпочитанията за твърдо и меко при избора на матрак

Истината е, че няма как да спите цяла нощ в една и съща поза. Тялото не е в покой през нощта, а вие често се въртите, дори да не си давате сметка. Възможно е да се събуждате в позата, в която сте заспали, но със сигурност несъзнателно сте я променяли многократно по време на сън. Това означава, че няма толкова голямо значение на коя страна обичате да спите, а е важно да имате правилна поддръжка на тялото във всяка поза и всеки момент.

Може би ще се изненадате от факта, че 95% от хората предпочитат една и съща повърхност за сън, дори да са убедени, че обичат да спят на по-меко или по-твърдо. Това е така, защото представите ни за меко и твърдо са различни, но нуждите на нашите тела са много сходни. Гръбначният стълб на всеки човек е най-здрав, когато е добре поддържан по време на сън. 

Поради тази причина след редица проучвания и опити с различна пяна, пружини и материали, екипът на Amber се спря на хибриден двулицев матрак. Телата ни имат 7 зони на тежест, които оказват напрежение върху матрака, затова и нашата HR пяна има точно 7 зони на комфорт. Така натоварването се разпределя равномерно и тялото си почива ефективно. Мемори пяната пък реагира на движенията на тялото, заемайки анатомичните му извивки, и създава чувството за сън върху облак.

Възглавницата е също толкова важна, колкото и матракът

Въпреки че ние реално спим във всички пози, всеки от нас си има една любима, в която му е най-удобно. Ако по-често спите на една страна, ви е необходима по-висока възглавница като Amber Solid, която поддържа врата в неутрална позиция и не позволява на главата да потъне. За тези от вас, които по-често спят по гръб или по корем, препоръчваме по-ниска възглавница като Amber Slim, която няма да създава неестествени извивки във врата.

Възглавницата Amber Solid комбинира мемори пяна с кехлибар и ортопедична система от пружинки. Тя „диша“ и винаги е хладна и проветрива, за да ви дари с перфектен сън. Amber Solid е идеалният баланс между мекота и поддържащ комфорт, включвайки уникалните благотворни качества на балтийския кехлибар. Височината на възглавницата е 12 см и ще се хареса на хора, които предпочитат по-високи възглавници.

Възглавницата Amber Slim също е изработена от пяна с кехлибар. Тя е сравнително мека и се адаптира чудесно към вашите нужди. Възглавницата нежно поема врата и раменете и разпределя равномерно тежестта. Тя винаги заема идеалната форма, за да отнеме напрежението, предотвратявайки болките във врата и раменете. Ако предпочитате по-ниски възглавници, със своята височина от 8 см Amber Slim е перфектният избор за вас.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply