Amber блог
Amber комбинира 25-годишен опит в индустрията с най-модерните производствени практики и материали и ти дава матрак, който поддържа най-добрата стойка на тялото по време на сън.

Как да изберем бебешки матрак

Сънят е жизненоважна част от живота на вашето бебе, тъй като през началните месеци то може да спи до 20 часа на денонощие. Точно първите няколко месеца от живота на детето са определящи за неговото физиологично развитие в бъдеще. И не на последно място – добрият сън през нощта създава добро настроение през деня.

Хубавият сън е полезен както за правилното развитие на бебето, така и за спокойствието на неговите родители. И когато става въпрос за здравето на детето, мисия №1 на всеки родител е да осигури най-доброто. Затова и изборът на бебешки матрак трябва да е добре информиран и съобразен с нуждите на детето.

Матракът трябва да отговаря на определени стандарти

Матракът, който изберете, трябва да отговаря на всички стандарти за сигурност на конструкцията и безопасност на материалите. Неговата височина трябва да бъде поне 10 см, за да поддържа тялото на спящото дете в правилна позиция.

Ако избраният от вас матрак е покрит с плат, вакуумирайте го и го почиствайте с прахосмукачка редовно, за да държите акарите и праха далеч от вашето бебе. Най-добре забравете за матрак втора употреба, за да бъдете спокойни за здравето на детето.

Бебешкият матрак трябва да е относително твърд

Бебешкият матрак не трябва да бъде прекалено мек, в противен случай лицето на детето може да потъне в матрака и обмяната на въздух да бъде затруднена. Така че изберете твърд матрак. Препоръчително е също така матракът да има подсилен ръб, който не позволява на бебето да се подхлъзне между матрака и ръба на леглото, когато
стои или скача.

Между другото, лежащите зони с различна носеща сила не носят никаква полза за бебетата. Малчуганите са твърде леки, а техният гръбначен стълб все още не се нуждае от подкрепа в определени зони като при възрастните.

Оптимално решение: матрак с висока плътност и мемори пяна

Ако очаквате първо дете и още нямате опит, може да ви е трудно да решите кой е най-добрият и най-сигурен матрак за вашето бебе. Търсете матрак с мемори пяна, която има висока плътност. Той трябва да е твърд, но и гъвкав, когато го натискате с ръка.

Дори на вас да ви се струва прекалено твърд, вашето бебе ще се приспособи към него. Важно е матракът да не е мек и да не хлътва, когато детето легне върху него, защото това може да причини задушаване или наранявания при скачане. Освен това матракът трябва да пасва добре в рамката на леглото без да се образуват процепи.

Матраците с мемори пяна са леки и практични

Основните предимства на матраците с мемори пяна са, че те са леки и лесни за почистване и поддръжка, а това е особено важно при всички бебешки продукти. Мемори пяната подпомага естествените движения на детето, като същевременно не му позволява да потъва.

Вашето бебе с лекота може да се обръща върху матрака, като така развива своята двигателна култура. Друго предимство на мемори пяната е, че тя създава усещане за комфорт и мекота, без да се получава спарване на детето, което би довело до алергични реакции.

Правилният размер: 120 × 60 см или 140 × 70 см

Детските матраци могат да бъдат с размери 120 × 60 см или 140 × 70 см. Повечето детски легла са 70 × 140 см, а детските креватчета 60 × 120 см. И двата размера са идеални. Разбира се, матраците за класическите детски люлки са още по-малки.

Размерът 70 × 140 см е един от най-популярните за бебешки матраци, които се предлагат в магазините. Друг предпочитан размер при закупуване на първия бебешки матрак е 60 × 120 см. А дали ще вземете детско креватче или направо детско легло – изборът е изцяло ваш.

Обръщайте матрака и му позволявайте да „диша“

Добре е да обръщате и завъртате матрака на всеки три месеца, за да не се износва само в определени точки. Така ще удължите значително неговия живот, а бебето ви ще спи спокойно всяка нощ.

Проветрявайте детската стая няколко пъти на ден, ако е възможно, така че матракът да „диша“ редовно. Колко време ще проветрявате зависи от часа на деня и сезона. Между 5 и 20 минути обикновено е достатъчно.

Бебешки матраци Amber със специална структура

Бебешките матраци Амбър са дишаща система за сън, която съчетава най-добрите практики и материали. Патентованата AmberFoam Memory пяна с кехлибар, съчетана с напълно безшумна пружинна система, охлажда повърхността на матрака с 40% повече, отколкото обикновените матраци с пяна.

Прохладната среда осигурява много по-спокоен, релаксиращ и здравословен сън, а хипоалергенният и антибактериален кехлибар отнема стреса и отпуска тялото, осигурявайки още по-дълбока зареждаща почивка.

Всеки матрак Amber получавате с безплатен протектор, който има дишаща TUP мембрана, осигуряваща свободна циркулация на въздуха. Протекторът притежава антибактериални свойства и предпазва матрака от проникване на течности и други замърсявания.

Мембраната е изключително издържлива и предоставя естествена защита на децата, дарявайки ги със здравословен и хигиеничен сън. Amber е снабден и с практичен сваляем калъф от 100% памук, който е подходящ за пране в пералнята.

Време за по-голямо легло – детето ще ви каже

Просто слушайте детето си. Когато стане време за по-голямо легло, детето само ви ще ви каже. Класическите детски креватчета осигуряват защита на детето. То не може да падне и се чувства в безопасност.

От 3-4-годишна възраст може да мисли за нормално легло с размери 90 × 200 см. Въпреки това трябва да промените размера на леглото, едва когато детето наистина го поиска. Дотогава може спокойно да бъде 140 × 70 см.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply