Amber блог
Amber комбинира 25-годишен опит в индустрията с най-модерните производствени практики и материали и ти дава матрак, който поддържа най-добрата стойка на тялото по време на сън.

Съвети за избор на качествено спално бельо и завивка

Всеки компонент в нашето легло има своята роля за добрия сън. Важно е не само матракът и възглавницата да са удобни, а и спалното бельо и завивка да са качествени. Има няколко важни неща, които трябва да знаете, за да можете да различите качествените материали от евтините алтернативи.

Качественото спално бельо и завивка са прохладни и свежи

За да се радваме на хубав сън, от съществено значение е чаршафите да ни осигуряват прохлада и свежест през всеки сезон. Вече сме ви споменавали колко важно е  калъфката на възглавницата да е гладка и нежна, за да запазим лицето си без бръчки, причинени от спане върху некачествени материи.

Завивките също са от изключителна важност, особено за хората, които се потят повече нощем или които често изпитват студ. Вашата завивка трябва да диша, като същевременно ви осигурява най-подходящата температура за спокоен сън. А най-добре е тя да е подходяща за всички 4 сезона, за да не се налага да я сменяте при всяка промяна на времето.

Спални комплекти Amber от памучен сатен

Нашите спални комплекти Amber са направени от 100% първокласен памучен сатен с висок грамаж, който е напълно естествен материал. Не използваме микрофибър, полиестер, сатениран памук или ранфорс. Това осигурява сън без спарване, предпазва от алергии, предотвратява свиване и изпускане на боя.

Памучният ни сатен е плат от най-висок клас, произведен ръчно в България. Той е изключително нежна, мека и същевременно здрава материя. Комплектът е изработен с паспел – декоративно въже, което придава отличителна линия и стил на дизайна.

Предлагаме 5 различни комбинации от красиви и меки цветове. Изчистеният дизайн със скандинавско усещане носи мек уют и изискан лукс във вашата спалня. Материята е реактивно боядисана – това е най-качествената технология на печат за постигане на наситени и устойчиви цветове.

Памучният сатен притежава блясък, мекота и издръжливост

Една от най-често избираните материи за спално бельо е ранфорсът. При него съотношението между цена и качество е относително добро, което го прави предпочитан материал. Ранфорсът е тъкан, съставена от 100% памук, като най-разпространения вид е ранфорс от среден клас с 57 нишки/см².

За любителите на по-качествените материи, решихме да създадем колекция спално бельо от памучен сатен – фина материя с 83 нишки/см2. Памучният сатен е тъкан, изградена от 100 % памучни влакна с висока гъстота на нишки по повърхността. Спалните комплекти от тези тъкан са меки и нежни на допир. Те лесно се адаптират към температурата на тялото, което ги прави изключително подходящи за всички сезони.

Памучният сатен е по-нежен на допир заради мерсализацията – процес, при който тъканта се омекотява допълнително, както и поради по-голямата гъстота на нишки по повърхността. По-големият брой нишки прави материала по-издръжлив при експлоатация и пране и позволява на тъканта да задържа много по-добре цветовете. Това означава, че първоначалният вид на комплекта се запазва за значително по-дълго време.

Благодарение на своята специфична структура на тъкане – 4 нишки върху една (по-голям брой нишки по повърхността) тъканта има свойството да отразява светлината по-добре. Това ѝ придава луксозен вид и блясък, сходен с този на сатена.

Разбира се и правилната поддръжка е много важна за дългия живот на вашите чаршафи. Препоръчваме да ги перете веднъж седмично на 30 или максимум 40 ºC, като по време на пране ги обръщате с вътрешността навън.

Олекотена завивка Amber от силиконизиран пух

Имате ли топъл юрган за зимата и тънко одеяло за лятото? Ако ви е омръзнало постоянно да сменяте завивките при всяка промяна на времето, вече има решение. Ние създадохме олекотена завивка за всеки сезон, която осигурява перфектен микроклимат във вашето легло.

Сънят не е спокоен и пълноценен, ако в леглото е прекалено студено или прекалено горещо. Завивките Amber осигуряват за вас най-добрата температура по време на сън, за да се наслаждавате на качествена почивка през всички сезони.

Олекотената завивка Amber съдържа 200 г/м² силиконизиран пух и притежава изключителна здравина, която гарантира нейния дълъг живот. Всяка завивка се изработва ръчно в България.

Силиконизираният пух е оптималното еко решение

Производството на нашите завивки е напълно етично. Вместо да използваме истински гъши пух, който се добива по особено жесток за животните начин, ние залагаме на силиконизиран пух.

Силиконизираният пух се изработва от специални силиконизирани влакна, които се характеризират с мекота, способност за максимално изпълване на формите и отлична възвръщаемост.

Силиконизираните влакна са най-добрият заместител на гъшия пух, защото са отличен изолатор и създават оптимална температура под завивките. Така под завивката е прохладно през лятото и топло през зимата.

Направете стилен и наистина полезен подарък

Чаршафите от памучен сатен са символ на финес и лукс във всяка спалня. Докоснете ли се веднъж до тях, няма да пожелаете да ги замените с нищо друго. Спалните комплекти от памучен сатен са подходящ подарък за най-различни поводи. Бъдете сигурни, че вашата изненада ще бъде високо оценена, а нейният притежател ще се влюби в нея.

Олекотената завивка също е чудесен начин да подарите нежност и топлина на любим човек. Подходяща за всеки сезон, тя е чудесна алтернатива на дебелите зимни юргани и тънките летни одеяла. Изберете един уникален и много полезен подарък, който ще бъде използван с удоволствие всяка нощ.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply