Amber блог
Amber комбинира 25-годишен опит в индустрията с най-модерните производствени практики и материали и ти дава матрак, който поддържа най-добрата стойка на тялото по време на сън.

Топ 5 причини защо не се наспиваме

Постоянно се говори защо е важно да се храним по-добре и да спортуваме повече, да правим йога, да ходим на лайф-коучове, на маникюр, да ползваме скъпа козметика и какво ли още не, за да сме в добро здраве и щастливи.

Вярвам, че най-големия фактор, определящ нашето здраве в дългосрочен план, е сънят и само сънят. Без значение колко време обръщаме на тренировките, ядем еди-какви-си супер храни и т.н, ако не се наспиваме добре — всичко отива по дяволите. Но реално вместо да обръщаме по-голямо внимание на съня си и като качество, и като количество — ние сме превърнали безсънието в нещо напълно нормално, даже го величаем. Това е огромна глупост.

Ето и моите топ 5 причини защо не се наспиваме:

  1. Прекалено много стрес.Всички сме наясно, че работим прекалено много, храним се прекалено бързо и поемаме повече неща, отколкото можем да свършим. И когато легнем вечерта — умът ни не се забавя, а продължава да изсипва мисли и мозъкът ни се превръща в месомелачка, която не спира.
  2. Ракийка преди сън за успокоение.
    Макар алкохолът да създава усещане за сънливост, реалността е, че алкохолът пречи на дълбокия сън. Освен, ако не изпием 2 литра ракия за 1 час. Тогава си гарантираме тотална кома за 24 часа. 🙂
  3. Прекалено много светлина, компютър и телефон.
    Светлината от всякакви източници си играе с нашия естествен циркаден ритъм и му пречи да навлезе в момента, в който хормоните на тялото ни подсказват, че искаме да поспим. Просто 30–40 минути преди да заспите изгасете лампите, затворете лаптопа и спрете телефона и хоп в леглото. Ще усетите веднага разлика.
  4. Две пици, три шоколада и един голям чипс за лека вечеря.
    Добре де, малко прекалих. Някои хора казват, че да се яде след 18:00 било вредно. Аз не вярвам в това. Ако количеството е преценено и подходящо за индивидуалните ни нужди няма проблем да хапнем дори и час преди сън, особено ако сме тренирали по-късно вечерта. Обаче да погълнем наведнъж количества, които биха нахранили петчленно семейство ще помогне единствено да се потите, пъшкате и въргаляте в леглото, но не и да спите по-добре.
  5. Неудобен матрак.
    Ако се събуждате с болки в кръста, схванатост, дори изтръпнали е доста вероятно матракът ви да е за смяна. Знаете колко е кофти да седите на неудобен стол дори 30 минути. Ами ако трябва да е 8 часа? При това да се опитате да се наспите, за да може на сутринта да сте усмихнати и щастливи? Звучи доста като мисия невъзможна. Тогава си заслужава да обърнете внимание какво се случва с матрака ви. Дали не се е вдлъбнал и кръста Ви да пропада? Или е толкова продънен, че дупето Ви направо докосва пода? Оказва се, че неудобният матрак е втората най-популярна причина за проблеми със съня след стреса в Европейския съюз. Така че, може би, е време да инвестирате в нов матрак, който да Ви осигури качествен сън, поне 10 години като www.ambermattress.com

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply