Amber блог
Amber комбинира 25-годишен опит в индустрията с най-модерните производствени практики и материали и ти дава матрак, който поддържа най-добрата стойка на тялото по време на сън.

За какво да внимаваме при покупка на матрак

Съвети за покупка на матрак

Независимо дали си мислим, че обичаме да спим на по-меки или по-твърди матраци, нашите тела имат много сходна структура и съответно – сходни ортопедични нужди. Това означава, че човешкото тяло се нуждае от матрак с определена твърдост, която му осигурява оптимална опора и поддръжка по време на сън.

 

Използваните материали

При избора на матрак най-важно е да си отговорите на въпросите: „Какво решение търся и каква сума мога да отделя?“ Което води до темата за характеристиките на вложените материали. Преди да вземете решение, трябва да сте наясно с някои основни предимства и недостатъци на материалите – бонелни пружини, мултипокет система или чиста пяна.

Основната разлика между бонелните пружини и мултипокет системата е в поставянето на пружините. Бонелните пружини са закрепени заедно чрез метални елементи, докато при мултипокет системата пружините са самостоятелно опаковани в текстилни джобове и освен това са много повече на брой.

Amber-Origin-Mattress-Hybrid-Technology

При мултипокет системата натискът на тялото се поема вертикално от всяка самостоятелна пружинка, което осигурява оптимална поддръжка на всяка част и  подпомага кръвообращението. Това осигурява и много повече удобство, особено при двоен матрак, защото предотвратява предаването на движенията по неговата повърхност – отлично решение за всяка двойка.

 

Съотношението цена-качество

В по-високия ценови клас матраци ви съветваме да се насочите към ядро с мултипокет система в комбинация от различни видове пяна. Такава е конструкцията и на нашите матраци Amber. Изработени по специална технология и с добавен кехлибар, те се грижат за вашето здраве и спокоен сън.

Има много видове матрачна пяна, но най-подходящи са тези с висока плътност. Пяната с ниска плътност се сплесква необратимо под натиска на тялото, и вместо допълнително удобство, тя ще ви причини дискомфорт по време на сън. За да избегнем това, ние използваме само пяна с висока плътност за всеки наш матрак.

Amber Origin Mattress

Всеки човек трябва да съобрази избора на матрак със своите индивидуални потребности. Например един студент, който се радва на добро здраве и временно живее на квартира, не се нуждае от матрак от най-висок клас. Обаче един мъж, който извършва тежка физическа работа и живее в постоянен дом, има нужда от най-добрия ортопедичен матрак.

При много евтините матраци се прави компромис с основните суровини, които обикновено вдигат цената. Използва се некачествена пяна, нискокачествени платове, които се разплитат лесно или запарват много, пружините се амортизират прекалено бързо и т.н. Резултатът е матрак, който след две години вече не става за нормално спане.

В по-ниския ценови клас избягвайте най-вече пружинните матраци, без значение дали мултипокет или бонел. Те са способни да ви докарат сериозни проблеми със здравето и да ви накарат горчиво да съжалявате за спестените пари при покупка.

В началото не се усеща осезаема разлика в комфорта между скъпия и евтиния матрак. При скъпия матрак говорим за дългосрочна инвестиция, която ще пази телата ни много по-добре и по-дълго време. Освен дългосрочния комфорт, висококачествените матраци са по-високи и визуално изглеждат по-добре.

С други думи, това е като избора да се храниш с качествени био продукти или да купуваш евтини продукти, пълни с цялата Менделеева таблица. И едните, и другите ще те заситят, на здравословните продукти правят храненето много по-полезно, а и приятно – също като сънят с Amber.

 

Тестовия период

Въпреки че лесно може да получите подробна информация за всеки вид матрак и да определите своите предпочитания, няма как да сте напълно сигурни, че с даден матрак ще се чувствате добре. Дори няколкоминутното изпробване в магазина е крайно недостатъчно, за да добиете представа.

Затова е силно препоръчително да купите матрак с включен тестов период. Някои хора със здравословни проблеми биха дали немалко пари за матрак, който ще облекчи техните болки в кръста и гърба. За да се почувства ефект обаче, е необходимо да се спи върху матрака поне няколко седмици. Без тестов период реалната преценка е невъзможна.

Вече много фирми предлагат тестов период, но трябва да се внимава какви точно са условията с дребния шрифт. Често се предлагат ваучери или замяна, но обикновено клиентът трябва да плати разходите за връщане на матрака. В други случаи фирмата връща само част от заплатената сума на базата на времето, през което матракът е бил използван. При нас няма „скрити подводни камъни“.

Вие получавате Amber на руло до вашия дом. Доставката на руло е голям бонус както за доставчиците, така и за клиентите. Транспортирането и качването на рулирани матраци е много по-лесно, отколкото­­ на такива в цял размер. Вашият нов матрак пристига чист и хигиеничен, благодарение на добрата опаковка.

Amber-Origin-100-Days-Test

След като разопаковате матрака и той възвърне своята нормална форма, идва време за истинския тест. Имате цели 100 нощи, за да прецените дали Amber отговаря на вашите нужди. В случай че искате да върнете матрака, това става без да платите нито стотинка, а ние ви възстановяваме пълната сума.

Послушайте гласа на тялото си и усетете благотворното влияние на Amber. Той ще се грижи за вашия комфортен сън дълги години. А добавеният натурален кехлибар намалява стреса и отпуска мускулите, допринасяйки за спокойния сън и възстановяването на тялото.

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply