Amber блог
Amber комбинира 25-годишен опит в индустрията с най-модерните производствени практики и материали и ти дава матрак, който поддържа най-добрата стойка на тялото по време на сън.

Осигурете си комфортен сън с ортопедичен матрак

Какво общо имат матраците с ортопедията? Терминът „ортопедия“ идва от гръцки и се състои от съчетание на думите „ὀρθός = изправен“ и „παιδεία = образование“. Или с други думи – учение за правилна позиция на тялото.

Ортопедията се стреми да избегне и/или отстрани функционални дефекти и заболявания на нашата опорно-двигателна система. По своята същност тя помага на хората с костни, ставни и мускулни проблеми да ги облекчат или излекуват.

Матракът с ортопедична функция трябва да поддържа гръбначния стълб в легнало положение естествено. Той също така трябва да освобождава мускулното напрежение по време на сън и да предотвратява възникване на нарушения на кръвообращението. Само матрак, който отговаря на тези критерии, заслужава названието „ортопедичен матрак“.

Страдащите от дискова херния например често не могат да спят да друг матрак, освен на ортопедичен. Разбира се, че те биха могли да заспят на всеки друг матрак, но вероятно ще се събудят от болки през нощта. А това е почти сигурен знак, че на сутринта трудно ще успеят да се изправят.

Ортопедичнитe матраци са създадени за с цел да облекчат различни ортопедични и ергономични проблеми. Всеки, който страда от проблеми с гръбначния стълб, трябва да обърне внимание, че матракът предлага деликатна адаптация на тялото. Той не може да излекува гръбначно увреждане, но в много случаи осигурява по-комфортен сън.

Болките в гърба са обществено заболяване

Ортопедичният матрак е създаден, за да помага срещу болки в гърба и врата. Болката в гърба е важен въпрос при избора на матрак, тъй като все повече хора страдат от нея в изпълненото със стрес ежедневие.

Причините за болки в гърба и кръста са многобройни. Те са нежелан „спътник“ на повечето възрастни хора, но често и по-младите се сблъскват с тях. Независимо дали се касае за студенти, изгърбени над книгите, офис служители, приведени към монитора, или строители, вдигащи тежко – всеки има нужда от отпускащ и здравословен сън.

Каквато и да е причината за болката в гърба, най-важното е тялото ви да е правилно поддържано по време на сън. Добрият ортопедичен матрак облекчава вашия гръб, а гръбнакът ви остава в правилната позиция. Най-хубавото е, че само със смяна на матрака може да се избавите от неприятните болки и схващания.

Ортопедичният може да елиминира причината за болка

Важно е да се спрем на основните причини за болки в гърба, тъй като ортопедичният матрак не винаги е панацея за отстраняване на ортопедични проблеми.

  • Стрес

Стресът често е причина за болки във врата и гърба. В този случай и най-добрият ортопедичен матрак помага сравнително малко. Опитайте се да се отпуснете, да се храните здравословно, да правите упражнения и да ходите на масажи.

  • Мускулни проблеми

Болката в гърба често се дължи на напрежение, дискова херния и други мускулни проблеми. При това положение е най-добре да обсъдите избора на ортопедичен матрак с вашия лекар.

  • Изкривяване на гръбначния стълб

Много хора по природа имат лоша стойка. Работата в офис често води до неправилна позиция в седнало положение, а тя на свой ред може да доведе до постоянна болка в гърба. Най-добре е да се консултирате с лекар относно избора на ортопедичен матрак. 

  • Износен матрак, основа или рамка

Те са едни от най-честите причинители на болки в гърба. Много хора не сменят матрака и неговата основа или рамка в продължение на дълги години. Евтините продукти с ниско качество се износват още по-бързо. Вдлъбнатините от лежане или огънатата рамка от греди поставят гръбнака в неправилна позиция. Така възникват точки на натиск, които водят до напрежение и съответно – болки. 

  • Неподходящ матрак

Ако матракът ви е прекалено твърд и нямате достатъчно дълбочина на потъване при странично лежане, това може да доведе до болки в гърба. По същия начин, прекалено мекият матрак може да позволи твърде много дълбочина на потъване. Матрак, който не може да намали натиска в различните зони на комфорт, води до напрежение.

Как разпознаете добрия ортопедичен матрак?

Ако сте открили причина за проблемите с гърба в неправилния матрак, един ефективен ортопедичен матрак може да облекчи болката в гърба или дори да я елиминира напълно. Отървете се от стария матрак, а с него – и от неприятните болки и схващания.

Добрият ортопедичен матрак има не само правилната степен на твърдост. В идеалния случай той е точково еластичен и също така се състои от материали, намаляващи натиска. По този начин гръбначният стълб се привежда в здравословно, правилно положение и това облекчава напрежението.

На качествения ортопедичен матрак натискът в определени точки се освобождава. За тази цел особено подходящи материали са HR пяната (High Resilience Foam) със зони на комфорт, както и мемори пяната с по-висока плътност. Тези материали притежават висока точкова еластичност. Тя се проявява, веднага щом легнете върху матрака и бързо облекчава напрежението.

Добър вариант за справяне с болките в гърба е да си вземете 7-зонов матрак със зони на комфорт. Интегрираните зони на лежане гарантират, че по-тежките части на тялото потъват по-дълбоко в матрака. Така раменете и тазът биват олекотени, а главата и вратът остават в стабилна позиция.

Защо да купите своя ортопедичен матрак Amber онлайн

В магазина имате само няколко минути да тествате матрака, преди да решите да го вземете. Това често може да доведе до прибързана покупка на неудобен матрак, на който ще трябва да спите с години. Когато обаче купувате матрак онлайн, виждате само описанието и няма как предварително да го изпробвате.

За да не остане и капка съмнение за грешен избор, ние от Амбър ви даваме 100 пробни нощи, преди да решите да задържите матрака. Тествайте ортопедичния матрак Amber Origin на спокойствие в комфорта на вашата спалня. Ако не се появи „любов от първо наспиване“, ние ще ви върнем парите и ще си вземем матрака безплатно.

Amber Origin е двулицев матрак от най-висок клас. Той е изработен по хибридна технология от патентована АmberFoam пяна с кехлибар, която има успокояващо действие. Освен това матракът притежава масажираща HR пяна със 7 зони на комфорт, висококачествена мемори пяна и ортопедична мулти покет спринг система.

Това, което прави нашия матрак уникален, е възможността да изберете дали да спите на по-меката, прегръщаща му страна или на по-твърдата му и поддържаща такава. Всеки човек има различно усещане за комфорт, затова и ние предлагаме право на избор за максимално добър сън.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply