Amber блог
Amber комбинира 25-годишен опит в индустрията с най-модерните производствени практики и материали и ти дава матрак, който поддържа най-добрата стойка на тялото по време на сън.

Кехлибарът (Amber) – чудо от Балтийско море

За полезните свойства на кехлибара се носят легенди още от древността. Вярва се, че органичният минерал има силата да балансира емоциите, привлича късмет, помага при безпокойство, гони негативната енергия, изчиства съзнанието, премахва умората, облекчава главоболието, носи търпение и мъдрост на своя притежател.

Камъкът в топли багри е образуван през терциера и днес се намира главно по бреговете на Балтийско море. Може да ви се стори странно, че на вкаменена смола от иглолистни дървета на милиони години се приписват толкова магични сили., но голяма част от тях има своето научно обяснение.

Кехлибарът съдържа янтарна киселина, която е естествен аналгетик и лечебен агент. При контакт с тялото кехлибарът се затопля и янтарната киселина се абсорбира през кожата, помагайки за облекчаването на болката. Използван в народната медицина още от новокаменната епоха, балтийският кехлибар е бил прилаган при различни заболявания – от зъбобол до артрит.

Свойствата на янтарната киселина

В съвременната медицина кехлибарът се използва като суровина за производството на янтарна киселина. Тя е невероятен биостимулант, който има антитоксидантни, противовъзпалителни и анти-стрес свойства. Киселината се използва като хранителна добавка за възстановяване на обменните процеси в организма.

Янтарната киселина оказва цялостен благоприятен ефект върху тялото, подпомагайки дейността на органите. В човешкия организъм киселината идва от храната, така че тя е напълно естествен компонент. Понякога обаче нейните нива са ниски, което води до нервност и умора.

Според изследвания, дори минимални дози янтарна киселина имат положителен ефект върху организма. Тя помага при диабет, гинекологични проблеми, заболявания на сърдечно-съдовата система, борба с наднорменото тегло и други.

Талисман, който действа положително

Много хора и до днес носят кехлибарени бижута като талисман, вярвайки, че кехлибарът е ефективен за контролиране на болката от ревматизъм и артрит, както и болки в мускулите и ставите. Смята се, че древният камък помага още при болки в главата, врата и гърлото и дори при хронични болки.

В традиция се е превърнало подаряването на кехлибарени гривнички и герданчета на бебета. Много родители са убедени, че кехлибарът може да облекчи болките при малките деца и да подобри имунната им система. Счита се, че красивият камък действа противовъзпалително и подпомага дейността на щитовидната жлеза.

Освен при бебета с растящи зъбки, кехлибарът се е прилагал и при по-сериозни проблеми. Антибактериалните и противовъзпалителни свойства на кехлибара се използвали и по време на Втората световна война. Поради липса на антибиотици, полевите медици слагали смола направо върху раните на войниците, за да ги дезинфекцират.

Раждането на матраци Amber

Първата основна причина да не се наспиваме добре е стресът, а втората – неудобният матрак. Факт е, че прекарваме 1/3 от живота си в сън и е много важно да ни е максимално удобно докато спим. Мнозина се грижат за здравето си чрез хранителни режими и спорт, но малцина обръщат внимание на своя матрак. А той е съществена част от нашия живот.

Ние от Amber решихме да уловим природните свойства на кехлибара и да ги пренесем в домовете на хората. Открихме, че биохимичната структура на кехлибара позволява да го „слеем“ с нашата полиуретанова пяна за матраци. Така създадохме комфортен матрак със 100% натурален кехлибар на прах от Балтийско море.

Ергономичният матрак се допълва идеално от полезните свойства на кехлибара, а резултатът е спокоен и презареждащ сън без болки и схващания. Не е ли чудесно да знаем, че нашият матрак да се грижи за здравето ни, докато спим?

Благотворният ефект на кехлибара в Amber

Матраците Amber са антибактериални, ортопедични, проветриви и имат дълъг „живот“. Създадохме хибриден двулицев матрак с две степени на твърдост, за да може всеки сам да избере на коя страна предпочита да спи. За още по-голям комфорт добавихме по един слой мемори пяна с различна твърдост и вградихме балтийски кехлибар.

Безценният материал в нашите матраци е истински „дар от слънцето“, а ние успяхме да запечатаме слънчевия камък в матрак, който превръща съня в магическо изживяване. Кехлибареният матрак отнема стреса и напрежението от тялото, има успокояващ ефект, намалява болките във врата, гърба, ставите и мускулите. Вие ще имате по-спокоен и дълбок сън, който ви презарежда нощ след нощ.

Убедете се лично в ползите от кехлибара, които вървят в комплект с всеки матрак Amber. Изпитайте радостта от спокойния сън и възстановяването на тялото, намаляването на стреса и отпускането на мускулите. Имате 100 нощи пробен период, за да опознаете качествата на този единствен по рода си български продукт.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply