Amber блог
Amber комбинира 25-годишен опит в индустрията с най-модерните производствени практики и материали и ти дава матрак, който поддържа най-добрата стойка на тялото по време на сън.

Хидратацията на тялото и нашият здравословен сън

Както знаем, за да функционира тялото ни по оптимален начин, то се нуждае от достатъчно количество прием на вода, за да задейства в нормален аспект процесите на нашия организъм. Приемът на достатъчно количество течности е по – важен дори от ежедневния прием на храна, тъй като човешкото тяло, не може да издържи без вода повече от няколко дни, докато без храна е способно да издържа със седмици дори и месеци.

Тъй като днешната ни статия е свързана с оптималното количество прием на вода и това как тя влияе на нашия сън, ще започнем с това, каква е нейната функция и в кои процеси на правилното функциониране на организма ни участва тя:

Подпомага хидратацията на цялото тяло.

След като сме прекарали дълъг период от време в сън без да пием вода, е напълно нормално тялото да се е дехидратирало до известна степен. Непосредствената консумация на вода след като станем от сън, ще приведе тялото ни в кондиция и ще го подготви за ежедневието по оптимален начин.

Помага на тялото да се освободи от токсините.

При консумация на вода, не просто хидратираме и подпомагаме работата на нашите клетки. По време на сън, нашият организъм ни се обновява, като се възстановяват енергийните депа и се балансират хормоните. Натрупването на вторичен продукт, състоящ се от излишните токсини и отпадъчни вещества, е необходимо да бъдат изведени от тялото ни по възможно най – бързият начин.  Пиенето на чаша топла вода на празен стомах, стимулира елиминирането на токсините, от които тялото не се нуждае.

Редуцира киселините.

Проявата на киселини в организма ни са често срещани в нашето ежедневие. Причините за това могат да бъдат много, но най – често проявата им се дължи на нездравословно хранене или практикуване на лоши хранителни навици. Най – често киселините ни атакуват в ранните часове на деня, затова консумацията на вода рано сутрин подпомага намалянето на кислинността в стомаха ни.

Подпомага храносмилането.

Една от най – честите причини за лошо храносмилане е, не забавеният метаболизъм , а дефицитът на вода в тялото ни. Консумацията на вода непосредствено след събуждането от сън, води до стимулиране на работата на нашите черва, като ги подготвя за консумацията на храна през деня и ги предпазва от бъдещи проблеми.

Предпазва от болести

Водата може да играе ролята и на лечител. Ежедневната консумация на оптимално количество вода, може да предпази тялото ни от различни здравословни проблеми. Консумацията на вода е най – добрият начин да се чувстваме в оптимално състояние както физически, така и ментално. Отделните телесни части съдържат различно количество вода : главният мозък – 83% , кръвта – 90% , секретираните течности /стомашен сок , слюнка, жлъчен сок и др./- 96-99% , мускулите – 75-80% , костите 22-28% , а зъбният емайл само 0.2 %.

 

При евентуална дехидратация, тялото ни реагира мигновенно, като само при 10% загуба на вода от организма води до:

  • Световъртеж
  • дезориентация
  • сърцебиене
  • мускулни крампи
  • изтощение
  • отпадналост

Ние от Amber, Ви съветваме, да консумирате вода не само непосредствено след ставане от сън, но и през целия ден, за да се чуствате в оптимална кондиция и здраве.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply