Amber блог
Amber комбинира 25-годишен опит в индустрията с най-модерните производствени практики и материали и ти дава матрак, който поддържа най-добрата стойка на тялото по време на сън.

Сънят при жените и мъжете

Оригинален подарък за свети валентин

Факти за съня.

Нека разгледаме малко любопитни факти, относно количеството сън, от което се нуждаем на ежедневна база. Според изследователи, жените, в сравнение с мъжете, изпитват физически и мисловни проблеми от недостатъчната почивка. Това показва проучването, което е водено от клиничен психолог и ескперт по съня – Мишел Бреус. Той оценява способността на хората да се справят с недостатъчната почивка. Според него, експериментът предполага рязки разлики между двата пола. Мишел Бреус и екипът му са открили, че жените изпадат по – често в депресия, изпитват повече гняв и враждебност рано сутрин.

 

Количество сън при жените и мъжете.

Въпреки, че много биологични фактори оказват влияние тук, учените са на мнение, че изразходената психическа енергия е ключовият фактор за нужното количество сън. Според тях, жените използват мозъка си повече от мъжете, именно заради което нуждата им от сън, се увеличава.

Една от основните фунцкии на съня е да се даде възможност на мозъка да се възстанови. По време на дълбокия сън, кората на мозъка изпада във възстановителен режим, като си почива от иначе активните ни сетива, които допринасят за натрупаната ежедневна умора.  Всъщност, колкото повече използваме мозъка си, толкова повече се нуждаем от възстановяване, а именно от по – голямо количество сън. Вече знаем, че жените са известни с мултифункционалността си (за което сме много благодарни), което им позволява да правят много неща наведнъж, както и да бъдат гъвкави. Именно тази мултифункционалност води до това натоварване и съответната нужда от качествен и по – дълъг сън.

 

Дамите, красотата и здравето ни.

Съществуват публикувани доклади, свързани с неблагоприятното влияние от недостатъчното количество и качество сън, върху физическата красота на хората. Учени от медицински университет са наблюдавали, че съществува корелация между недостатъчното количество сън и преждевременното стареене на кожата. Оказва се, обаче, че преждевременното стареене на кожата, ни е най – малкият проблем в случая, тъй като недостатъчното количество сън е пагубно за сърцето ни, като това ни поставя в неблагоприятна позиция за пораждане на сърдечносъдови заболявания, инсулт и редица проблеми, свързани с нашата психика.

Както много специалисти по съня, така и ние, от Amber,  ви съветваме, да подобрите средата , в която спите, като започнем от премахването или изключването на технологиите, които използваме на ежедневна база – телефон ,лаптоп, телевизор и т.н и стигнем до избора на подходящ матрак, удобна възглавница и уютна тишина. Това ще допринесе за енергичността и кондицията на вашето тяло, подготвящо се за утрешния ден.

Разбира се, може да разгледате предложенията ни на: www.ambersleep.bg

Сладки сънища!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply